Informatie activiteiten


Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers, die tijdens onze concerten de koffie en thee willen verzorgen.

Meer info via de mail: kerkvankrommeniedijk@live.nl of per telefoon: Evelyn Hagedoorn (secretaris): 06 83 86 16 39


Zondag 25 november 2018 15.00u.

De Westside Jazzband is een orkest dat is voortgekomen uit een jazzworkshop. Veel muzikanten van diverse pluimage hebben sinds de start met meer of minder succes gemusiceerd. Uit de deelnemers werd voor optredens een jazzband samengesteld met een wisselend aantal spelers.
Sinds enkele jaren is er een vaste kern van 7 muzikanten overgebleven die standaard de Westside Jazzband vormen. We treden graag op, niet in de laatste plaats omdat we er zelf veel plezier aan beleven. Repeteren is een ding, en nuttig, maar de interactie met een publiek heeft toch een toegevoegde waarde en is de kers op de taart.
Enkele optredens zijn tot een traditie geworden, zo is er jaarlijks het Royal Jazz festival in Zaandam op Koningsdag met zo’n 200 man in de zaal en de aftrap van de concerten in het kerkje van Eenigenburg in het najaar. Verder gedijen we uitstekend in optredens in kleinere kring “midden tussen het publiek”.
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren 50 maar ook een moderner stukje en wat Latijns Amerikaanse klanken schuwen we niet.
De band heeft een bezetting van drie blazers, klarinet/sax, cornet en trombone en een
ritmesectie van banjo/gitaar, piano, stringbas en drums. Veel nummers worden ook voorzien van een vocaal tintje.

Bob Cluwen  klarinet / muzikaal leider
Dirk van der Grijn cornet
Simon Kaper trombone
Will Schots  piano
Henk Kotterer banjo
Barend Gottmer  bas
Ed Liffmann drums
Ingrid Havinga zang


De concerten zijn gratis toegankelijk, maar er is  wel een collecte en deze is om de kosten van het concert te vergoeden en voor onderhoud van het kerkje.

De Winter-Lichtjeswandeling van 23 december 2017 was een groot een succes en hieronder ziet u een impressie van het optreden in de kerk van Zangkoor De Dijkers.EN U BENT OOK VAN HARTE WELKOM BIJ ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN:

Zoals U weet is de kerk in Krommeniedijk iedere derde zondag van de maand open voor bezichtiging van 13.00 tot 16.00 uur (behalve de zondag in december, want dan is onze Kerstzangdienst). U bent dan van harte welkom.

Wandelaars en fietsers, maar ook bekenden, komen dan de kerk in om deze te bekijken of om een praatje te maken.

Het is dan altijd gezellig en komen soms verrassende zaken aan de orde.

Tijdens de open middagen van de kerk kunnen kinderen allerlei vragen beantwoorden welke in de vorm van een gratis puzzeltocht door de kerk zijn ‘gegoten’, waardoor kinderen op een speelse manier de kerk kunnen verkennen.
Lieke Meijering heeft het kerkbestuur geholpen door zelf allerlei vragen te maken en is hiervoor beloond met een cadeautje van het bestuur, een doos met schilderspulletjes.
 20161016_154553
Hier ziet u Bert Venema die namens het bestuur Lieke beloont.

Voor de activiteiten in de kerk van Krommeniedijk zoeken we nog steeds vrijwilligers, die op de zondagen informatie over de kerk willen geven of willen helpen bij de organisatie van onze concerten.

Tevens zoeken we mensen die tijdens concerten de koffie willen verzorgen.

(Foto van Marcel Pelt)