Informatie activiteiten

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers, die tijdens onze concerten de koffie en thee willen verzorgen.

Meer info via de mail: kerkvankrommeniedijk@live.nl of per telefoon: Evelyn Hagedoorn (secretaris): 06 83 86 16 39


Biografie Belinfante Kwartet

Het Belinfante Kwartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland.
De kwartetleden zijn Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop and Pau
Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse
landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonia en
Nederland.
Sinds het kwartet hun debuut concert speelde in september 2016 hebben ze al op vele podia gestaan zowel in Nederland als Spanje, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en het Muziekgebouw Frits Philips. Met als doel hun passie voor muziek te delen met een divers publiek, hebben ze in zeer gevarieerde concertvormen gespeeld, van intiem tot locale concertreeksen tot grotere zalen.
Ze spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.
Het kwartet werkt ook samen met vele verschillende artistieke disciplines en zo hebben ze recentelijk samen met acteur Rob Broek en illustrator Baltus Wigersma een familieconcert gecreëerd, gebaseerd op het Kinderalbum van Tchaikovsky. Het kwartet heeft lessen gehad van Mikhail Zemtsov en Sebastian Kolosky (Utrecht Strijkkwartet), en Prunella Pacey Allegri Strijkkwartet). Ze hebben tevens masterclasses gehad van Gregor Sigl (Artemis Kwartet). Met onze naam zingen we een ode aan de celliste Friede Belinfante, die ook lerares en de eerste professionele vrouwelijke dirigente van Europa was. Haar oprechtheid, doorzettingskracht en wil, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, zijn voor ons een prachtige bron van inspiratie.


De concerten zijn gratis toegankelijk, maar er is  wel een collecte en deze is om de kosten van het concert te vergoeden en voor onderhoud van het kerkje.


De Winter-Lichtjeswandeling van 23 december 2017 was een groot een succes en hieronder ziet u een impressie van het optreden in de kerk van Zangkoor De Dijkers.EN U BENT OOK VAN HARTE WELKOM BIJ ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN:

Zoals U weet is de kerk in Krommeniedijk iedere derde zondag van de maand open voor bezichtiging van 13.00 tot 16.00 uur (behalve de zondag in december, want dan is onze Kerstzangdienst). U bent dan van harte welkom.

Wandelaars en fietsers, maar ook bekenden, komen dan de kerk in om deze te bekijken of om een praatje te maken.

Het is dan altijd gezellig en komen soms verrassende zaken aan de orde.

Tijdens de open middagen van de kerk kunnen kinderen allerlei vragen beantwoorden welke in de vorm van een gratis puzzeltocht door de kerk zijn ‘gegoten’, waardoor kinderen op een speelse manier de kerk kunnen verkennen.
Lieke Meijering heeft het kerkbestuur geholpen door zelf allerlei vragen te maken en is hiervoor beloond met een cadeautje van het bestuur, een doos met schilderspulletjes.
 20161016_154553
Hier ziet u Bert Venema die namens het bestuur Lieke beloont.

Voor de activiteiten in de kerk van Krommeniedijk zoeken we nog steeds vrijwilligers, die op de zondagen informatie over de kerk willen geven of willen helpen bij de organisatie van onze concerten.

Tevens zoeken we mensen die tijdens concerten de koffie willen verzorgen.

(Foto van Marcel Pelt)