Informatie activiteiten

In de Kerk van Krommeniedijk vindt 1x keer per maand (meestal de laatste zondag) een concert plaats.
De concerten zijn meestal klassiek, afgewisseld met af en toe jazz, koren etc.
Tijdens de open middagen en concerten zal er voortaan ook een expositie van schilderijen langs de wand te zien zijn.                                         

Tot eind van het jaar hangen er werkstukken
van Hannie Tjakkes en Wil Foekema.
                           van Wil Foekema
van Hannie Tjakkes

Zondag 17 nov.  15.00u.  Fluxus, finalisten Jan Pasveer-concours

Over het Jan Pasveerconcours
Het concours is vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer en is in het leven geroepen om muziekleerlingen bij de verdere ontwikkeling van hun talent te stimuleren en om hen podiumervaring op te laten doen. Tijdens de voorrondes op zaterdag krijgen de deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. De finale is in de vorm van een concert.

De band ANTI! heeft bij het Jan Pasveerconcours voor ensembles gewonnen. Talentvolle leerlingen van de muziekdocenten bij FluXus konden meedoen aan het Jan Pasveerconcours dat sinds 2000 om en om voor solisten en ensembles wordt georganiseerd door FluXus. Na een zinderend finaleconcert zondagavond ging De Flux Popschoolband ANTI! met de Jan Pasveerprijs naar huis. 

De band ANTI! bestaat uit Yaro Le Gac (14) zang, Midas Brouwer (14) gitaar, Nathan Abrahamse (13) gitaar, Nils Bernadi (13) drums en Daan Hoogcarspel (15) basgitaar en is onder andere bekend van de intocht van Sinterklaas in Zaanstad vorig jaar.

Andere finalisten met een eerste prijs waren The Lassies bestaande uit Roos Kneppers (14) en Jytte Balm (14), Trias Musica bestaande uit Caya van Dalen (17) viool, Jytte Balm (13) altviool en Anna Reinhold (16) op piano, Posca bestaande uit Lucy Boeren (14) zang, Sijbran Loot (13) elektrische gitaar, Daan Hoogcaspel (15) basgitaar, Ilyas van den Bos (14) drum en Noah Milanon (16) op toetsen, Duo Fandango bestaande uit Sijbrand Loot (13) gitaar en Venna Fassaert (17) op piano. Tweede prijzen waren er voor Luci Belle Di Giuditta bestaande uit Lucy Boeren (14) viool en Jytte Balm (13) altviool, de Rock ’n Roll Band bestaande uit Rino Kolkman (7), Milou Eijlander (8) en Hana Nijklicek (7) op slagwerk en voor Jasper Rijken en Pim Wouters (resp. 13 en 12) op trompet. De publieksprijs ging naar The Lassies (2 meiden van 14  op viool en zang met Ierse muziek).


Zondag 24 nov.  15.00u.  Concert, West Side Jazzband

De Westside Jazzband is een orkest dat is voortgekomen uit een jazzworkshop.
Sinds enkele jaren is er een vaste kern van 7 muzikanten, die standaard de Westside Jazzband vormen. De Westside Jazzband treedt graag op, niet in de laatste plaats omdat ze er zelf veel plezier aan beleven. Repeteren is een ding, en nuttig, maar de interactie met publiek heeft toch een toegevoegde waarde en is de kers op de taart.
Enkele optredens zijn tot een traditie geworden. Zo is er jaarlijks het Royal Jazz in Zaandam op Koningsdag met zo’n 200 man in de zaal en in het najaar de jaarlijkse aftrap van de concerten in het kerkje van Eenigenburg. Verder doen zij het uitstekend in optredens in kleinere kring “midden tussen het publiek” op elk gewenst evenement.
Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren 50 maar ook een moderner stukje en wat latijns amerikaanse klanken schuwen ze niet.
De band heeft een bezetting van drie blazers, klarinet/sax, cornet en trombone en een ritmesectie van banjo/gitaar, piano, stringbas en drums. Veel nummers worden ook voorzien van een vocaal tintje door zangeres Ingrid en soms ook door andere bandleden.

De Westside Jazzband staat garant voor een swingende zondagmiddag in het sfeervolle Kerkje van Krommeniedijk! Entree € 5,-


Zondag 8 dec.  15.30u. Oost-West Ensemble 

Het OOST-WEST ENSEMBLE geeft een inspirerend en hartverwarmend Kerstconcert!
Zoals de naam doet vermoeden brengt het Ensemble muziek ten gehore uit alle windstreken. Deze keer kerstliederen uit Nederland, Groot Brittannië, Rusland, Griekenland, Catalonië, Duitsland. U hoort muziek uit verschillende periodes: oude middeleeuwse en renaissance, modernere Griekse liederen, Christmas Carols en ook oude Nederlandse bekenden in prachtige bewerkingen.
Bijvoorbeeld: Eeuwen Geleden kwamen getreden en Maria die zouden naar Bethlehem gaan.
Het wordt een sfeervol en bijzonder concert. De muziekkeuze is van de Russische dirigente Margarita Filimonova, de manier van zingen is klassiek en de liederen worden volledig
á capella gezongen.
Tijdens het concert treedt ook het trio Solowije ( De Nachtegalen) op.
Twee tenoren en een bas laten u genieten van hun interpretatie van muziek in kerstsfeer.
Het Oost-West ensemble bestaat uit twaalf zangers en een dirigente; voor dit
kerstconcert verlenen extra zangers hun bijdrage.
In de pauze is er tijd voor een drankje. Aan het eind van het concert wordt een collecte gehouden.
Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.oostwestensemble.nl

Zaterdag 14 dec.  15.00u.  Kerstbijeenkomst   
 Liesbeth Brinkman zal de solo’s van deze middag verzorgen.
Haar vader zit achter het orgel en Neeltje Reijnders zorgt voor het verhaal en het gedicht.

Zaterdag 21 dec.  Winterlichtjeswandeling

Op zaterdag 21 december 2019 organiseren

Dorpshuis “de Horn” en de kerk van Krommeniedijk
weer gezamenlijk een

WINTER-LICHTJES-WANDELING

ROUTE
Tussen 17.30 en 19.00 uur starten we met een welkomstdrankje op de Uitweg 104.
Hier kunt u een “stempelkaart” kopen waarmee langs de route allerlei lekkere drankjes en hapjes zijn te krijgen. De wandeling gaat tot aan de kerk en op de terugweg kunt u nog even gezellig napraten in het dorpshuis.
De route wordt opgeluisterd door verschillende muziek- en zanggroepen.
Voor de kinderen zijn er weer activiteiten onderweg.     Wandel gezellig mee en zorg dat u zelf ook feestelijk verlicht bent.

KOSTEN
Kaarten kosten na reservering € 7,50 voor volwassenen en        € 2,50 voor kinderen.
RESERVEREN
Reserveren is sterk aan te raden. Alleen dan kunt u verzekerd zijn dat u ook alle hapjes en drankjes krijgt.
Reserveren kan tot 15 december via kerkvankrommeniedijk@live.nl
Vermeld u a.u.b. naam, adres en het aantal volwassenen en kinderen.
Dan liggen de kaarten voor u klaar op 21 december.


Zondag 29 maart 2020 15.00u.  Concert ‘GOED GESTEMD’

Fierstemmig
Het a capella herenkwartet “Fierstemmig” bestaat sinds 2006 en heeft in die jaren
gemiddeld acht keer per jaar opgetreden bij gelegenheden van verschillende aard, zoals in verzorgingstehuizen en bij bijzondere kerkdiensten o. a. in Jisp, Oostzaan en Wormer. Vers in het geheugen liggen ook optredens in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, in het Zaantheater bij Zaans Zilver en Zaans Goud, op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen,
verschillende recitals in Oostzaan en een optreden bij de Piano Wandeling 2019 in Edam en bij verjaardagen en crematies.
De stemmen in Fierstemmig zijn: Peter Trompert, eerste tenor; Wim Hondelink, tweede tenor; Geert Koehoorn, bariton en Piet Bindt, bas.
Het repertoire is zeer divers en bevat naast Russische orthodox-liturgische gezangen en
Russische volksliederen ook liederen in diverse West-Europese talen als Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Fierstemmig brengt graag gezangen van verschillende tijden, zowel klassiek als populair.
Tri Voti   
is een damestrio, gevormd door drie leden,
Janneke Koehoorn (sopraan), Inge Veldkamp (mezzosopraan) en Ella Brandenburg (mezzosopraan/alt), van a-capellakoor Cantabile.
Bij een stemtest door de dirigente in 2017 bleek dat hun stemmen goed met elkaar matchen. 
Vanaf dat moment zijn de dames enthousiast repertoire gaan zoeken om samen in te studeren en uit te voeren.
Zij zingen a capella een gevarieerd repertoire en laat dat graag horen bij diverse muzikale gelegenheden, zoals concerten en festivals voor koren of ensembles.
(triotrivoti@gmail.com, facebook.com/triotrivoti)