Informatie activiteiten

 
In de Kerk van Krommeniedijk vindt 1x keer per maand (meestal de laatste zondag) een concert plaats.
De concerten zijn meestal klassiek, afgewisseld met af en toe jazz, koren etc.
 
 
Tijdens de open middagen en concerten zal er voortaan ook een expositie van schilderijen langs de wand te zien zijn.  In januari en februari worden er schilderijen geëxposeerd van Corrie Boschman en Rietje Kooy
 
 
 
 
dit zijn 2 schilderijen van Corrie
 
                                                            en deze 2 zijn van de hand van Rietje

 


Zondag 26 januari 2020 15.00u.   Charlotte Gulikers en Lino Mendoza   

Biografie Charlotte Gulikers.

Charlotte Gulikers (1995) begon op acht jarige leeftijd met cello spelen. In 2009 werd zij aangenomen op de jong talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman. In 2013 begon
Charlotte haar Bachelor studie bij Maarten Mostert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in september 2018 haar diploma behaalde. Momenteel studeert zij bij Pieter Wispelwey in de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2015 volgt zij naast haar modern cello lessen ook barokcello lessen bij docenten Viola de Hoog, Jonathan den Herder en Pieter Wispelwey.

Charlotte volgde diverse masterclasses, o.a. bij Colin Carr, Maria Kliegel, Wolfgang Boettcher, Wen-Sinn Yang, Pieter Wispelwey, Melissa Phelps, Filipe Quaresma en barokcellisten Anner Bylsma, Bruno Cocset en Werner Matzke.

Zij deed drie keer met succes mee aan het Prinses Christina Concours. Onder andere won ze daar de Gaudeamus-prijs (2013), de ensemble aanmoedigingsprijs (2015) en een eervolle vermelding (2014). Ook werd haar tijdens het Britten Celloconcours een eervolle vermelding toegekend (2013).

Charlotte soleerde met Camerata Amstelveen en met het Viotta Symfonieorkest,
speelde verschillende keren in het Nationaal Jeugd Orkest en is sinds 2019 lid van het internationale Theresia Orchestra, een orkest gespecialiseerd op klassiek repertoire op authentieke instrumenten. Als kamermuziekensemble geeft veel concerten met haar broer (viool) als duo, daarmee speelde ze o.a. op het Janine Jansen Festival in Utrecht.

Charlotte speelt op een Cornelis Weel cello uit 1853, Utrecht.

Biografie Lino Mendoza.

Lino Mendoza is geboren in Mexico Stad. Hij begon op 16 jarige leeftijd contrabas te
studeren aan de National School of Music (nu Faculty of Music) onder leiding van Professor Luis Antonio Rojas Roldán. In de herst van 2015 is hij naar Zwitserland verhuisd voor verdere vorming.
In juni 2018 heeft hij zijn masterdiploma gehaald aan de University of the Arts in Bern met David Sinclair, als tweede studie de Weense viool.
In Europa heeft hij de gelegenheid gehad om op te treden met een grote variëteit aan muziekstijlen, van hedendaags tot gespecialiseerde muziek met orkesten in Zwitserland, Frankrijk en Italië. Hij vervolgt op dit moment zijn studie aan de Schola Cantorum Basiliensis, om zich te bekwamen in oude muziek en het bespelen van historische instrumenten.
                           

Het programma:

3 korte duo’s voor contrabas en cello
– C. Gounoud – petit scherzo
– J. Offenbach – minuette et rondeau
– R. H. Thomas – die Jagd

F. J. Keyper – rondo

L. Boccherini – Sonate in G
– Largo
– Allegro alla militaire
– Menuetto

Pauze

Dragonetti – duetto

G. Scelsi – Mantram voor contrabas solo

G. Rossini – duetto
– Allegro
– Andante molto
– Allegro


Zondag 23 februari 2020 15.00u. Blazersensemble Nieuwe Maten

Laat je meevoeren op de sprankelende muziek van Puccini en Ravel o.l.v. de
inspirerende en enthousiaste dirigent Herman Draaisma.


Zondag 29 maart 2020 15.00u.  Concert ‘GOED GESTEMD’

 

Fierstemmig
Het a capella herenkwartet “Fierstemmig” bestaat sinds 2006 en heeft in die jaren
gemiddeld acht keer per jaar opgetreden bij gelegenheden van verschillende aard, zoals in verzorgingstehuizen en bij bijzondere kerkdiensten o. a. in Jisp, Oostzaan en Wormer. Vers in het geheugen liggen ook optredens in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, in het Zaantheater bij Zaans Zilver en Zaans Goud, op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen,
verschillende recitals in Oostzaan en een optreden bij de Piano Wandeling 2019 in Edam en bij verjaardagen en crematies.
De stemmen in Fierstemmig zijn: Peter Trompert, eerste tenor; Wim Hondelink, tweede tenor; Geert Koehoorn, bariton en Piet Bindt, bas.
Het repertoire is zeer divers en bevat naast Russische orthodox-liturgische gezangen en
Russische volksliederen ook liederen in diverse West-Europese talen als Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Fierstemmig brengt graag gezangen van verschillende tijden, zowel klassiek als populair.
 
 
Tri Voti   
 
is een damestrio, gevormd door drie leden,
Janneke Koehoorn (sopraan), Inge Veldkamp (mezzosopraan) en Ella Brandenburg (mezzosopraan/alt), van a-capellakoor Cantabile.
Bij een stemtest door de dirigente in 2017 bleek dat hun stemmen goed met elkaar matchen. 
Vanaf dat moment zijn de dames enthousiast repertoire gaan zoeken om samen in te studeren en uit te voeren.
Zij zingen a capella een gevarieerd repertoire en laat dat graag horen bij diverse muzikale gelegenheden, zoals concerten en festivals voor koren of ensembles.
(triotrivoti@gmail.com, facebook.com/triotrivoti)
 

Zondag 19 april 15.00u.  Donna Musica

Highlights uit de licht-klassieke muziek. Herkenbaar en toegankelijk voor een breed
publiek! Van Bach tot bekende operamelodieën, tango’s, mooie Nederlandse
luisterliedjes en klassieke arrangementen van de Beatles.
 
 

Zondag 24 mei 2020 15.00u.  Studenten Conservatorium Amsterdam

Toptalenten van het conservatorium.