Informatie activiteiten

 

Open Monumentendag 2019

Er is deze dagen informatie over het gebouw en de historie en er zijn vrijwilligers aanwezig die van alles kunnen vertellen of evt. kunnen rondleiden.

Zaterdag 14 september 10:00 – 16:00 uur

Frans Verhaar komt zaterdag 14 sept. om 14.00uur
op het orgel spelen.

Zondag 15 september 10:00 – 16:00 uur

                                     
 
In de Kerk van Krommeniedijk vindt 1x keer per maand (meestal de laatste zondag) een concert plaats.
De concerten zijn meestal klassiek, afgewisseld met af en toe jazz, koren etc.
Het eerste concert van het seizoen 2019-2020 zal worden verzorgd door 
top accordeonnist Nicolae Stiuca. Hieronder treft u hiervan de informatie.
 
Zondag 29 sept. 15.00u.  Concert Nicolae Stiuca, accordeon

Toegang gratis. Vrijwillige bijdrage gevraagd.

 

Nicolae Stiuca werd in 1996 geboren in Moldavië. Hij groeide op in een gezin van accordeonisten en begon op 8-jarige leeftijd met accordeonlessen in Moldavië . Op 11-jarige leeftijd kreeg hij pianolessen, op zijn twaalfde percussielessen. Op 15-jarige leeftijd startte hij zijn studie Accordeon. Tijdens zijn studie speelde hij al bij verschillende orkesten en ensembles. Inmiddels heeft hij al op verschillende podia in Moldavië, Roemenië, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, België en Nederland opgetreden. Hij heeft vele nationale en internationale concoursprijzen gewonnen, niet alleen voor accordeon maar ook voor percussie.Daarnaast heeft hij de muziek voor een film opgenomen.

In 2015 startte Nicolae zijn studie Accordeon aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Grotenhuis en Marko Kassl. Hij won een belangrijke onderscheiding van het Ministerie van Cultuur en uit handen van Jet Bussemaker ontving hij “Holland Scholarship”, wat hem de mogelijkheid gaf met een vergoeding te studeren.

Gedurende zijn studie in Amsterdam speelde Nicolae al op verschillende festivals en concerten in Amsterdam waaronder het Uitmarkt Festival. Ook speelde hij op het Bach Festival in Dordrecht en concerten in Arnhem, Laren, Haarlem.

Hij volgde masterclasses van Geir Draugsvoll (Denemarken), Claudio Jacomicci (Italië), Yuri Shishkin (Rusland), Joseph Petric (Canada), Stanislav Jusufovic (Servië) en An Raskin (België).


Zondag 6 okt. 15.00u. Duo-Concert

Tutti Cantare

Kleinkoor Castricum  o.l.v. Ellen Verburgt

 A-Capellakoor Cantabile o.l.v. Margreeth van Vlierden-Ofman

Toegang gratis, collecte in de pauze
Een breed scala van muziek uit de renaissance tot de 21e eeuw, van klassiek en ingetogen tot vrolijke volksliedjes.


Zondag 27 okt.  15.00u. Concert, Dub de Vries (orgel),  Mirjam Betjes (sopraan)

Een mooi luchtig concert met orgelmuziek en zang van sopraan Mirjam Betjes. Dub behoeft geen nadere toelichting en is voor velen geen onbekende.


Zondag 17 nov.  15.00u.  Fluxus, finalisten Jan Pasveer-concours
 
Zeer vereerd zijn wij dat ook dit jaar de beste musici van Fluxus muziek-school komen optreden. Dit jaar kunnen wij genieten van ensembles!
 

Zondag 24 nov.  15.00u.  Concert, West Side Jazzband
 
Wederom verzorgt de Westside Jazz Band met zangeres Ingrid een swingende zondagmiddag. Dit mag je niet missen! Jazznummers vanaf 1910 tot eind jaren ’50.
 
 
 

Zondag 15 dec.  15.00u.  Kerstbijeenkomst
 
Zaterdag 21 dec. 18.00u. Winterlichtjeswandeling