Nieuws

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers, die tijdens onze concerten de koffie en thee willen verzorgen.

Meer info via de mail: kerkvankrommeniedijk@live.nl of per telefoon: Evelyn Hagedoorn (secretaris): 06 83 86 16 39


Zondag 8 juli 2018: 15.00 uur   Kleinkoor Castricum en Kamerkoor Krommenie

Op 8 juli 2018 vinden twee bijzondere koren elkaar in het Hervormde Kerkje in Krommeniedijk. Het Kamerkoor Krommenie en het Kleinkoor Castricum geven een duoconcert. Beide koren brengen composities uit het eigen repertoire ten gehore en zingen gezamenlijk ‘As Torrents in Summer’ van Edward Elgar.
Het Kamerkoor Krommenie is in januari 1988 opgericht en bestaat momenteel uit 15 enthousiaste leden. Sinds november 2012 staat het koor onder leiding van Bas Halsema. Het koor heeft een repertoire opgebouwd van werken uit de gehele muziekgeschiedenis.
Elk jaar is er een eigen concert en daarnaast door het jaar heen kleinere optredens. De inbreng van het Kamerkoor Krommenie op deze middag bestaat o.a. uit 5 delen uit de Suite Chorale van Heinrich Sutermeister en La Bomba van ‘Mateo Flecha’.
Het Kleinkoor Castricum waagt zich opnieuw aan een uitdagend en bijzonder repertoire. Het koor zingt werken die grenzen overschrijdt, zowel muzikaal als geografisch. Als voorproefje op het themaconcert ‘Over Grenzen’ later dit jaar, vertolkt het koor deze middag een selectie uit zijn programma zoals ‘Calme des Nuits’ en Les fleurs et les arbres van Saint Saens en het Spaanse ‘Se equivocó la paloma’ van Guastavino.
Kleinkoor Castricum treedt al sinds 1980 op met werken die behoren tot de hoogtepunten uit de koormuziek. Maar ook schuwt het koor minder bekende werken niet.
Het koor zingt meerstemmig, meestal a capella en een enkele keer met begeleiding. Het repertoire, dat bestaat uit klassieke muziek met zowel kerkelijke als wereldse composities, gaat ook in tijd over grenzen heen. Werken uit de renaissance tot en met de 21ste eeuw behoren tot de vocale mogelijkheden van het koor.
Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is vanaf 14.30 uur open.

De toegang is vrij, er wordt wel een deurcollecte gehouden.


De concerten zijn gratis toegankelijk, maar er is  wel een collecte en deze is om de kosten van het concert te vergoeden en voor onderhoud van het kerkje.


De Winter-Lichtjeswandeling van 23 december 2017 was een groot een succes en hieronder ziet u een impressie van het optreden in de kerk van Zangkoor De Dijkers.


EN U BENT OOK VAN HARTE WELKOM BIJ ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN:

Zoals U weet is de kerk in Krommeniedijk iedere derde zondag van de maand open van 13.00 tot 16.00 uur (behalve de zondag in december, want dan is onze Kerst zangdienst).

Wandelaars en fietsers, maar ook bekenden, komen dan de kerk in om deze te bekijken of om een praatje te maken.

Het is dan altijd gezellig en komen soms verrassende zaken aan de orde.

Tijdens de open middagen van de kerk kunnen kinderen allerlei vragen beantwoorden welke in de vorm van een gratis puzzeltocht door de kerk zijn ‘gegoten’, waardoor kinderen op een speelse manier de kerk kunnen verkennen.
Lieke Meijering heeft het kerkbestuur geholpen door zelf allerlei vragen te maken en is hiervoor beloond met een cadeautje van het bestuur, een doos met schilderspulletjes.
 20161016_154553
Hier ziet u Bert Venema die namens het bestuur Lieke beloont.

Voor de activiteiten in de kerk van Krommeniedijk zoeken we nog steeds vrijwilligers, die op de zondagen informatie over de kerk willen geven of willen helpen bij de organisatie van onze concerten.

Tevens zoeken we mensen die tijdens concerten de koffie willen verzorgen.

(Foto van Marcel Pelt)