Nieuws

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers, die tijdens onze concerten de koffie en thee willen verzorgen.

Meer info via de mail: kerkvankrommeniedijk@live.nl of per telefoon: Evelyn Hagedoorn (secretaris): 06 83 86 16 39


De concerten zijn gratis toegankelijk, maar er is  wel een collecte en deze is om de kosten van het concert te vergoeden en voor onderhoud van het kerkje.


Zondag 29 april 2018    Aanvang 15.00 uur     Concert Rakov cellokwartet

Christina Kellenberger, cello
Anne Korff de Gidts, cello
Bas de Rode, cello
Ephraim van IJzerlooij, cello
Stukken van o.a. Rakov, Piazolla en Vivaldi

Het Rakov cellokwartet is opgericht in het najaar van 2016 en ontleent zijn naam aan de Russische componist Nikolai Rakov.
Het repertoire van het Rakov cellokwartet is veelzijdig met muziek van Vivaldi tot Piazolla en van Joseph Jongen tot Marie Dare en natuurlijk de muziek van Nikolai Rakov. Zijn muziek heeft een romantische stijl gebaseerd op Russische tradities en westerse invloeden.
Cv’s
Christina Kellenberger is in 1977 in Brussel geboren en kreeg op 5-jarige leeftijd in Londen haar eerste cello-les. Later verhuisde zij naar Bern (Zwitserland) en studeerde daar bij Johannes Bühler aan het Conservatorium. In 1997 vervolgde zij haar studie in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium bij Melissa Phelps en Monique Bartels. In 2001 studeerde zij af. Daarna begon zij haar tweede fase studie en ontving in 2003 haar master-diploma. In 1993 trad Christina als soliste op met het ‘Berner Jugend Syphonieorchester’ in
Bern en Budapest. Zij geeft regelmatig kamermuziek concerten in Italië, Zwitserland (o.a. bij de Settimane Musicali in Lugano en de Casino Konzerte in Herisau) en in Nederland.      In 2004 heeft Christina in Verbania (Italië) twee eerste prijzen gewonnen, namelijk het Francesco-Dino Ciani Concours en het Isole Borromee – Dino Ciani Concours voor kamermuziek. Daarnaast won zij in 2001 en 2003 een studieprijs van het  ‘Schweizerischer Tonkünstlerverein’. Zij speelt geregeld in o.a. het Nieuw Sinfonietta Amsterdam, het Brabants Orkest, Holland Symfonia en het Promenade Orkest.
Christina volgde masterclassen van o.a. Ralph Kirshbaum (Prussia Cove), Siegfried Palm, Marcio Carneiro, Valter Despali, Quirine Viersen en Johannes Goritzki (Aldeburgh Music Festival).

Anne Korff de Gidts is een veelzijdige celliste die graag samenwerkt met andere  kunstdisciplines. Sinds 2014 treedt zij regelmatig op in Nederland en België met de familievoorstelling ‘Toen mijn Vader een Struik werd’, samen met de bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen. Ook speelt Anne regelmatig mee in het Cello8ctet Amsterdam, zo bracht zij tijdens Oerol 2016 de muziektheatervoorstelling Instant Happiness met hen in première. Met deze voorstelling verzorgden zij ook de pre-opening van de Cello Biennale 2016.
Anne studeerde in 2013 af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels. Daarna volgde zij tijdens haar Masteropleiding cellolessen bij Charles Watt via het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Eerder werkte zij samen met o.a. cabaretier Johan Fretz, dansgezelschap BackBone, Yo! Opera, Orange Tea Theatre Company, De Brug Musicaltheater en ViaBerlin.

Bas de Rode
Al sinds zijn 11e speelt hij cello. Zijn opleiding leidde hem langs de Conservatoria van  Enschede (Robert Dispa), Amsterdam (Michel Dispa), Berlijn (Markus Nyikos) en
Rotterdam (Herre-Jan Stegenga). Zijn spel is in grote mate beïnvloed door talrijke
masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici zoals leden van het Alban Berg kwartet, het Brodsky kwartet, het Amadeus kwartet en het Guarneri kwartet maar ook door internationaal befaamde musici zoals Nathaniël Rosen, Mark Lubotsky, Dmitri Ferschtman, Janos Starker en Jerome Lowenthal (Julliard School of Music, NY).
In de loop der jaren heeft hij aan diverse kamermuziekfestivals deelgenomen, zoals het ‘Gubaidulina Festival’ en het ‘Kagel Festival’ waar hij met de componisten zelf kon werken en het festival rond violiste Janine Jansen. Jaren lang speelde hij in het Lagos Ensemble, dat voort kwam uit het Lagos Strijkkwartet, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello-octet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speelt hij als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland.

Ephraim van IJzerlooij werd geboren in 1983 in Zeist en begon op 7 jarige leeftijd met muzieklessen (lier en blokfluit). Op 9 jarige leeftijd begon hij met cellolessen en ging daarna naar de Jongtalentklas bij Maarten Mostert op het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2002 studeerde Ephraim cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag; eerst bij Monique Bartels, vanaf 2005 bij Dmitri Ferschtman. In 2007 heeft Ephraim zijn Bachelor eindexamen Cello met goed gevolg afgelegd. De twee jaar hierna studeerde hij voor zijn Master bij Dmitri Ferschtman met de specialisaties: orkestspel, kamermuziek en solospel. Zijn eindexamen Master of Music in 2009 is gewaardeerd met een 9, met onderscheiding voor de poëzie in zijn spel.  Ephraim volgde masterclasses bij onder anderen Quirine Viersen, Harro Ruijsenaars, Michel Strauss, Valter Despalj, Vladimir Perlin, Bernard Greenhouse, Menahem Pressler, Natalia Gutman, Yo Yo Ma, Osiris Trio, Storioni Trio en Brodsky Kwartet, Vermeer kwartet en Jerusalem kwartet. Tijdens de NJO summer academy in 2006 met o.a. Reinbert de Leeuw voerde hij de cellosectie aan. In die samenstelling speelde hij onder meer op het Schleswig Holstein Musikfestival en het Edinburgh International Festival. In 2006 werkte Ephraim samen met Sofia Gubaidulina aan de uitvoering van haar "Am Rande des Abgrunds", onder meer tijdens de Cellobiënnale in Amsterdam.
Ephraim liep stage bij het Residentie orkest. Van februari tot 15 mei 2008 volgde Ephraim de Ligeti Academy van het Asko-Schönberg ensemble.
Ephraim is een toegewijd kamermusicus. Hij geeft concerten met zijn vaste pianist Maurice van Schoonhoven. Daarnaast speelt Ephraim sinds 2012 in het OriOnTriO met Zangeres Cileke Angenent en pianist Wolter Willems. Sinds 2015 maakt Ephraim deel uit van het Triple Berry Trio met Theo Hartman en Armin Segger. Zij spelen een gevarieerd modern repertoire voor Trompet, Cello en Piano. Tevens geeft hij concerten met het IJzerlooij-Van Dam duo met eigen composities en gezamenlijke werken ontstaan door inspiratie van een gedicht of een schilderij.
Daarnaast speelt hij in het Ensemble Jardin des Images (www.jardindesimages.nl)
Ephraim heeft zich ook als cellodocent ontwikkeld en heeft zich in 2014 aangesloten bij het muziekdocenten-netwerk: vivaldimusiclessons.nl
Ephraim heeft een brede interesse in taal en verbindingen met muziek. Onderweg schrijft hij vaak verhalen op die hij later uitwerkt tot bijvoorbeeld een gedicht. Zo zijn er al twee bundels met gedichten van hem door Boekscout.nl uitgegeven: "De Geheime Tuin van Muziek" en "De Klank van Stilte".                                                            Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam. Hij heeft dit instrument in 2013 aangeschaft met steun van het SEM fonds.


De Winter-Lichtjeswandeling van 23 december 2017 was een groot een succes en hieronder ziet u een impressie van het optreden in de kerk van Zangkoor De Dijkers.


EN U BENT OOK VAN HARTE WELKOM BIJ ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN:

Zoals U weet is de kerk in Krommeniedijk iedere derde zondag van de maand open van 13.00 tot 16.00 uur (behalve de zondag in december, want dan is onze Kerst zangdienst).

Wandelaars en fietsers, maar ook bekenden, komen dan de kerk in om deze te bekijken of om een praatje te maken.

Het is dan altijd gezellig en komen soms verrassende zaken aan de orde.

Tijdens de open middagen van de kerk kunnen kinderen allerlei vragen beantwoorden welke in de vorm van een gratis puzzeltocht door de kerk zijn ‘gegoten’, waardoor kinderen op een speelse manier de kerk kunnen verkennen.
Lieke Meijering heeft het kerkbestuur geholpen door zelf allerlei vragen te maken en is hiervoor beloond met een cadeautje van het bestuur, een doos met schilderspulletjes.
 20161016_154553
Hier ziet u Bert Venema die namens het bestuur Lieke beloont.

Voor de activiteiten in de kerk van Krommeniedijk zoeken we nog steeds vrijwilligers, die op de zondagen informatie over de kerk willen geven of willen helpen bij de organisatie van onze concerten.

Tevens zoeken we mensen die tijdens concerten de koffie willen verzorgen.

(Foto van Marcel Pelt)