Huur van het kerkgebouw

interieur1


De Kerk te Krommeniedijk kan voor verschillende doeleinden worden gehuurd, uiteraard wat ‘past’ in een kerk. Dit betreft voornamelijk activiteiten die de doelstellingen van de kerk respecteren. Voorbeelden zijn:  huwelijk, rouwdienst, concert en exposities.

Huwelijk

Het romantische kerkje leent zich al eeuwen voor trouwerijen. trouwen2  trouwen1


Ook het burgerlijk huwelijk kan op deze unieke locatie gesloten worden. Wat het kerkelijk – of burgerlijk huwelijk extra sfeer geeft zijn de brandende  kaarsen in luchters en kandelaars en het luiden van de torenklok, dit gebeurt beiden in overleg met de koster.

Rouwdienst

De kerk is ook beschikbaar voor een uitvaartceremonie.

Dat kan een kerkelijke uitvaart zijn, maar ook een voorbereiding voor een ter aardebestelling of crematie. Wat als extra sfeervol wordt ervaren zijn de brandende  kaarsen in luchters en kandelaars en het luiden van de torenklok, dit gebeurt beiden in overleg met de koster.

De begraafplaats achter de kerk is in beheer bij de gemeente Zaanstad.

Expositie

Dan is de knusse, sfeervolle ruimte zeer geschikt voor een tentoonstelling.  Wij vragen de exposant/huurder  wel om zelf voor tentoonstellingsschotten of -vitrines te zorgen en voor de eventuele verzekering van het expositiemateriaal zorg te dragen. De exposant/huurder dient zelf aanwezig te zijn tijdens elke expositie/huurdag.

Concert of muziekuitvoering

Voor een muziekuitvoering of ander optreden is de prachtige akoestiek van dit kerkje “het puntje op de i”.

Faciliteiten    

  • Het kerkgebouw beschikt over ongeveer 100 zitplaatsen: waaronder 42 losse stoelen en verder vaste eikenhouten banken (aan weerszijden tegen de wanden). Indien de stoelen verwijderd worden, ontstaat een open ruimte van 10 bij 7 meter (70 m²), welke zelf ingericht kan worden.  Hiervoor zijn enkele opklapbare tafels van 80 x 200 cm. en 3 statafels beschikbaar. Het orgelbalkon is niet toegankelijk.
  • De kerk is voorzien van een moderne geluidsinstallatie en er bestaat ook de mogelijkheid van een kwalitatief goede digitale geluidsregistratie. Tevens zijn er mogelijkheden voor visuele presentaties.
  • Voor slechthorenden beschikt de kerk tevens over een ringleiding.
  • In de consistoriekamer is een klein aanrecht met warm en koud water.
  • Indien er gebruik gemaakt wordt van catering, dan dient deze uitgevoerd te worden door een professioneel cateringbedrijf.
  • De zij-ingang van de kerk biedt toegang aan rolstoelgebruikers.
  • In het kerkportaal bevinden zich twee toiletten; deze zijn echter beperkt aangepast voor gehandicapten.

Tarieven

Het kerkgebouw is te huren in dagdelen (als één dagdeel wordt een periode van vier aaneengesloten uren gerekend) + verlenging per uur.

Er is veel mogelijk in overleg, maar het historische pand behandelen we met respect en daarom is spijkeren, boren en/of schroeven aan delen van het gebouw niet toegestaan.

Contact

Als u interesse heeft om de kerk te huren dan kunt u contact opnemen met het bestuur.      U ontvangt dan z.s.m. meer informatie omtrent de mogelijkheden en de tarieven.