Huur van het kerkgebouw

interieur1

De Kerk te Krommeniedijk kan voor verschillende doeleinden worden gehuurd, uiteraard wat ‘past’ in een kerk. Dit betreft voornamelijk activiteiten die de doelstellingen van de kerk respecteren. Voorbeelden zijn: Trouwen, rouwen en exposities.

Trouwen

Het romantische kerkje leent zich al eeuwen voor trouwerijen. Ook het burgerlijk huwelijk kan op deze unieke locatie gesloten worden. Wat het kerkelijk – of burgerlijk huwelijk extra maakt zijn de brandende  kaarsen in luchters en kandelaars en het luiden van de torenklok, dit gebeurt beiden in overleg met de koster.

 

trouwen2  trouwen1

Rouwen

De kerk is ook beschikbaar voor een uitvaartceremonie.

Dat kan een kerkelijke uitvaart zijn, maar ook een voorbereiding voor een ter aardebestelling of crematie. Wat als extra sfeervol wordt ervaren zijn de brandende  kaarsen in luchters en kandelaars en het luiden van de torenklok, dit gebeurt beiden in overleg met de koster.

De begraafplaats achter de kerk is in beheer bij de gemeente Zaanstad.

Expositie

De exposant/huurder dient zelf voor tentoonstellingsschotten of -vitrines en voor de eventuele verzekering van het expositiemateriaal zorg te dragen. De exposant/huurder dient zelf aanwezig te zijn tijdens elke expositie/huurdag.

Capaciteit

  • Het kerkgebouw beschikt over ongeveer 100 zitplaatsen: waaronder 42 losse stoelen en verder vaste eikenhouten banken (aan weerszijden tegen de wanden).            Indien de stoelen verwijderd worden, ontstaat een open ruimte van 10 bij 7 meter (70 m²).  Het orgelbalkon is niet toegankelijk.
  • De Stichting heeft enkele opklapbare statafels ter beschikking.
  • De kerk is voorzien van een moderne geluidsinstallatie en er bestaat ook de mogelijkheid van een kwalitatief goede digitale geluidsregistratie. Tevens zijn er mogelijkheden voor visuele presentaties.
  • Voor slechthorenden beschikt de kerk tevens over een ringleiding.
  • In de consistoriekamer is een klein aanrecht met warm en koud water.
  • Indien er gebruik gemaakt wordt van catering, dan dient deze uitgevoerd te worden door een professioneel cateringbedrijf.
  • De zij-ingang van de kerk biedt toegang aan rolstoelgebruikers.
  • In het kerkportaal bevinden zich twee toiletten; deze zijn echter beperkt aangepast voor gehandicapten.
  • Er is voldoende ruimte tot vrij parkeren in de berm van de nabijgelegen Woudpolderweg.

Tarieven

Het kerkgebouw is te huren in dagdelen (als één dagdeel wordt een periode van drie aaneengesloten uren gerekend) + verlenging per uur.

Er is veel mogelijk in overleg, maar het historische pand behandelen we met respect en daarom is spijkeren, boren en/of schroeven aan delen van het gebouw is niet toegestaan.

Contact

Als u interesse heeft om de kerk te huren dan kunt u contact opnemen met het bestuur.      U ontvangt dan z.s.m. meer informatie omtrent de mogelijkheden en de tarieven.